info@donboscohaacht-oudleerlingen.be

© Oud-Leerlingenbond Don Bosco Haacht

webmaster: Marc Vanderwilt

 

Ook op facebook

 

Bezoekers site

een vereniging
in beweging

 

Privacyverklaring

De Oud-Leerlingenbond Don Bosco Haacht
gaat zorgzaam om met uw privacy

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, of in het Engels GDPR: “General Data Protection Regulation”) is een geheel van Europese regels om de burger te beschermen rond het gebruik van zijn/haar persoonsgegevens. In essentie gaat het erom dat mensen het recht hebben om te weten hoe hun gegevens gebruikt worden.

Voor meer gedetailleerde info zie onderstaand YouTube-filmpje:

 
Die AVG kan je zien als een uitbreiding en verbetering van de bestaande wet op de privacy. Zeker met de komst van bedrijven als Google en Facebook, die op alle mogelijke manieren persoonsgegevens verzamelen, is die aangepaste wetgeving nodig.

De rechten en plichten die eruit voortvloeien zijn van toepassing vanaf 25 mei 2018. Elke organisatie, bedrijven, overheid, maar ook vzw’s en feitelijke verenigingen, zoals de Oud-Leerlingenbond Don Bosco Haacht, die persoonsgegevens gebruiken, opslaan of verwerken, moeten de persoonlijke gegevens van gebruikers en leden beschermen. Wat wij eigenlijk sinds ons ontstaan al deden, is nu geformaliseerd in een privacyverklaring die je hieronder terugvindt. We raden je aan om die tekst aandachtig door te nemen. We hebben geprobeerd om alles zo duidelijk en eenvoudig mogelijk uit te leggen.